Zakaj potrebujemo spletno stran?

Na kratko: ker je to dandanes higienski minimum.

Na dolgo: ker dandanes vsak med nami nekaj prodaja. Vem, marsikdo tega še ni opazil, a vstopili smo v tržno gospodarstvo, kjer se mora večina nenehno prilagajati, izpopolnjevati, tekmovati in (se) prodajati.

Postali smo narod samostojnih podjetnikov in drugih pravnih oseb, kjer prej ali slej naletimo na vprašanje: kaj pa pravzaprav znaš?

Naprodaj

Naprodaj

No, na spletni strani lahko na to vprašanje elegantno in celo z nekaj zdravega pretiravanja odgovorimo. Predstavimo sebe, svoje podjetje, svoje dosežke, svoje poslovne povezave …

Spletno stran lahko celo uporabimo za širjenje poslovnih zvez in pridobivanje poslov. Za kaj takega mora biti dobro napisana in imeti mora podporo, kar v praksi pomeni, da ena sama spletna stran ne more biti dovolj. Ampak nekje je treba začeti in prva spletna stran je vsekakor primeren začetek.

Kdor meni, da spletne stran vseeno ne potrebuje, se zelo verjetno moti. Tudi uslužbenec z zagotovljenim delovnim mestom in obljubljeno solidno pokojnino bi moral del svojega časa in sredstev nameniti postavitvi svoje spletne strani, ker mu lahko v sodobni ekonomiji nenehnih (pretežno neprijetnih) presenečenj pomeni najdragocenejšo naložbo v prihodnost. Zase ali za svoje dediče.

In ko smo že pri naložbah, se vprašajmo, koliko nas spletna stran pravzaprav stane.

O tem prihodnjič.

 • Share/Bookmark

Tags: ,

4 odgovorov to “Zakaj potrebujemo spletno stran?”

 1. [...] besedil za splet Še en Blogos spletni blog Zakaj potrebujemo spletno stran? [...]

 2. bine bone komentira:

  Vprašanje? Zelo resno vprašanje? Življensko vprašanje?
  Kaj je resna ekonomija?????

 3. pisanjebesedil komentira:

  Ne razumem vprašanj. V objavi ne omenjam resne ekonomije, ampak sodobno ekonomijo. Sam izraz resna ekonomija se mi zdi celo nekoliko protisloven. Ekonomija je družboslovna veda, pri kateri je za razliko od naravoslovnih, kljub dobro izdelanim teorijam, nemogoče vnaprej napovedati rezultate poskusov. Človeški dejavnik je za kaj takšnega pač premočan. Vseeno hvala za komentar.

 4. [...] zaslužka, s katero se spozna spletni mojster – začetnik, je verjetno Guglov AdSense. Postaviš spletno stran (za silo je dober že kar blog na Bloggerju – znan tudi kot Blogspot), nanjo nalepiš [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !