Koliko stane spletna stran?

Na kratko: od 50 EUR do neskončno.

Na dolgo: odvisno, kaj želimo in pri komu jo naročimo. Na voljo je več orodij za brezplačno izdelavo spletne strani, že za silo računalniško podkovan študent lahko takoimenovano spletno vizitko postavi v pol ure v zameno za kakšno pivce, lahko pa se s spletno stranjo ukvarja tudi ogromna ekipa strokovnjakov, ki bo ob nujnih podatkih (kdo je lastnik strani, kaj zna, kako je mogoče z njim priti v stik) dodala še cel kup bolj ali manj potrebnega okrasja.

Spletno stran, ki omogoča posodabljanje z nenehnim dodajanjem novic ali člankov (za kaj je to dobro, bom razložil kdaj drugič), denimo pri nas zaračunajo od 300 do 400 EUR. A če vam zadošča že spletna vizitka, kjer bodo na spletu vaši osnovni podatki in kaka čedna sličica, lahko to dobite (z računom in pri pravni osebi, ki je za takšno dejavnost registrirana) že za 50 EUR (in nikar ne bodite jezni name, če boste našli koga, ki bo hotel na vsak način 55 EUR).

Cena spletne strani

Cena spletne strani

Vendar moramo vedeti, da izdelava spletne strani ni edini strošek. Najmanj, kar še potrebujemo, sta spletni naslov (primer spletnega naslova je http://pisanjebesedil.blog.siol.net) in prostor, kjer bo spletna stran postavljena (to je prostor na nekem računalniku, ki je povezan s spletom), oziroma prostor, kjer bo stran gostovala.

Oboje je teoretično mogoče dobiti zastonj, a v praksi to ni vedno najboljša rešitev. Morda si za začetek poglejmo prednosti in slabosti brezplačnega gostovanja.

O tem naslednjič.

  • Share/Bookmark

Tags:

En odgovor to “Koliko stane spletna stran?”

  1. [...] besedil za splet Še en Blogos spletni blog « Ali potrebujemo svojo spletno stran? Koliko stane spletna stran? [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !