Kako dobiti backlinke (povezave na naše spletne strani)?

Na kratko: kupiš jih.

Na dolgo: kupovanje spletnih povezav (backlinkov) je sicer prepovedano, a v zgornji trditvi je veliko resnice.

kako do linkov

Vrečko linkov, prosim!

Najprej o nakupovanju linkov. Res, iskalniki so odločno proti temu. Tovrstni nakupi močno vplivajo na razvrščanje rezultatov iskanj, kar pomeni, da bodo pri vrhu tisti, ki bodo svoj položaj kupili, ne tisti, ki so zares dobri. O tem, kaj je dobro za bralce in kaj za iskalnike, sem sicer že razpredal (kratka obnova z razlago: do dobrih rezultatov je težko priti, ob trgovini s povezavami pa še veliko težje).

Drugi razlog, da so iskalniki tako proti, je seveda oglaševanje. Iskalniki ne iščejo zastonj, ampak poskušajo z vsako vtipkano besedo kaj malega zaslužiti. Tako lahko določene besede pri vsakem iskalniku zakupimo in se v zameno naša stran pojavi na vrhu rezultatov, kjer je rezerviran oglasni prostor. Prekupčevanje s povezavami je po mnenju iskalnikov nelojalna konkurenca.

Torej – backlinkov na kupujmo, če nočemo tvegati neželjenih posledic.

Namesto tega jih poskusimo pridobiti s katero od naslednjih metod:

1. vpisovanje v spletne imenike

2. sodelovanje  na forumih

3. sodelovanje na blogerski sceni

4. z izmenjavo povezav (backlinkov) z drugimi spletnimi mesti

5. s pisanjem zanimivih člankov za spletna mesta, kjer lahko brezplačno objavljamo članke, v katerih so tudi povezave na naša spletna mesta.

6. s splošnim teženjem vsem, ki jih poznamo, naj nam vendar privoščijo kak backlink s svoje spletne strani ali bloga

Lahko bi naštel še več metod, a te so poglavitne in najlažje razumljive. Vsaka ima svoje zakonitosti, ki jih bom obdelal v prihodnjih objavah. Imajo pa vse skupno lastnost: zahtevajo kar precej časa in v nekaterih primerih tudi znanja.

Se pravi, da moramo vsak backlink, čeprav ga ne kupimo, tako ali drugače plačati.

Naslednjič bom opisal najpreprostejši način za pridobivanje backlinkov – vpisovanje v spletne imenike (direktorije).

 • Share/Bookmark

Tags: , ,

3 odgovorov to “Kako dobiti backlinke (povezave na naše spletne strani)?”

 1. [...] Če hočemo na prvo stran, potrebujemo backlinke (linke, ki kažejo na naše spletno mesto) in do njih je mogoče priti na različne načine. Tule si lahko podrobneje preberemo, kako dobiti backlinke. [...]

 2. metka komentira:

  Nakup backlinkov ?

  Ja načeloma toda je povsem brez veze in zakaj bi zapravljali denar povsem po nepotrebnem?
  pa se google nas bo po nekem casovnem obdobju kar spregledal pri sami uvrstivi, če jih ne boste pravilno kupovali v narekovajih seveda.

  backlink povezave so pomembne predvsem takrat ko google bere in isce strani, ki bodo zasedla višja mesta v iskalnikih. do teh povezav najlažje pridemo, če sporti od začetka po nekem principu delimo svoje napisane poste…

  Ni težko, če veš kako se zadevce lotiti. In za sam začetek je to odlična pot. potem pa itak pride samo od sebe, če seveda pišemo zanimive in brane poste.

  Če si želite ustvariti svojo backlink mrežo in vas zanima kako to lahko storite si lahko preberete tale članek httpDVOPICJE//socialmediabarPIKAcom/backlinkmreza

  Metka :) Pa veliko sreče, veselja in denarja z bloganjem vam želim!!

 3. pisanjebesedil komentira:

  Dolgo sem se odlocal, ali bi ta komentar spustil ali ne, ker je v bistvu precej nerelavanten in imam obcutek, da objave sploh niste prebrali, ampak vam je slo le za link na vaso ponudbo. No, pa sem ga le spustil skozi.

  V objavi jasno pisem, da backlinke vedno placamo. Ce ne z denarjem, pa s casom, ali z zivci. Sam sem svojo mrezo linkov ze ustvaril, ce pa bi kdo zelel delati po vasih idejah, bo zlahka vtipkal naslov, ki ste ga prilozili in poskusil sreco. Osebno nisem navdusen nad socialnimi omrezji, ker dajejo veliko nicvrednih linkov, ki so kratkotrajnega ucinka, z njih pa prihaja tudi ogromno suma, kar dolgorocno vodi v slabo kakovost rezultatov tudi v iskanjih z Googlom in tovarisijo. Seveda so lahko linki s socialnih omrezij del nase taktike, a moramo taktiko najprej sploh imeti. Ce pricakujemo s socialnih omrezij kupce, potem super.

  Se pa je izkazalo, da stevilni ponudniki linkov s socialnih omrezij uporabljajo tipicne black hat taktike (navidezne profile, avtomatiziranje, placane lajke s Fajverja itd.) in s tem svojim strankam ob stroskih lahko povzrocijo kar precej skode.

  Moj nasvet vsakemu imetniku spletne strani bi bil, da se sam nauci cim vec o spletni optimizaciji. Tako ne bo, tudi ce jo bo nekega dne prepustil drugemu (ce mu bo posel lepo tekel, bo to seveda z veseljem storil) na milost in nemilost prepuscen ‘SEO strokovnjakom’, ki bi radi ziveli od trika ali dveh, ki so ju pobrali v nekem zanemarjenem koticku interneta. Takole na oko bi rekel, da je v Sloveniji SEO black hat v vsaj 90 odstotkih primerov.

  Hvala za lepe zelje, ki jih z veseljem vracam!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !