Kako pomembna je sveža vsebina?

Na kratko: zelo.

Na dolgo: sveža vsebina in pridobivanje povezav (linkov) sta ključna elementa uspeha na spletu. Žal za oboje potrebujemo kar nekaj znanja in časa.

čas je denar

Na spletu nam vedno primanjkuje časa

Svežo vsebino k sreči lahko dodajamo na več načinov. Ker sem lenuh, bom naštel le tri:

1. Nenehno pišemo vedno nove članke. Članke poskušamo napisati tako, da so povezani s pojmi, ki jih ljudje dejansko iščejo. Morda se odlično spoznamo na spletne trende, a žal tega nihče ne tipka v iskalnike. Zato pa ljudje na primer iščejo spletno optimizacijo. Članek z naslovom Spletni trendi bi bil torej popolna izguba časa, članek z naslovom Spletna optimizacija pa bi se lahko potegoval za naklonjenost vsaj tistih 200 in še nekaj ljudi, ki to besedo vsak mesec vtipkajo v Gugla. Če vsak mesec na tak način pridobimo eno samo novo stranko, ki pri nas naroči storitve v vrednosti stotih evrov na mesec, imamo v dveh letih že prav spodobne prihodke. Če pa nam uspe prepričati polovico iskalcev spletne optimizacije, se bomo že po nekaj mesecih dela dobesedno branili!

2. Članke lahko kupimo. Jasno, če česa ne moremo, znamo ali nočemo opraviti sami, to lahko zaupamo drugim. Seveda jim moramo nekaj ponuditi v zameno in denar je najuniverzalnejše nadomestilo. Toda ljudje so pripravljeni pisati tudi zastonj (tale blog je že tak primer), saj si morda namesto finančnih obetajo kakšne druge koristi.

Morda jim zadošča že ščepec pozornosti, ki jo s svojim pisanjem lahko pridobijo. Morda si bodo naredili nekaj reklame. Morda bodo s pisanjem pridobili koristno spletno povezavo (backlink). Ker večino vendarle motivira predvsem denar, naj povem, da se pri nas cene pisanja člankov po naročilu gibljejo od enega centa na besedo navzgor. Jaz recimo običajno zaračun en cent, celo cent in pol na znak (tudi za presledke), a to velja na spletu za večino imetnikov spletnih strani že za nesramno drago.

Se pravi, da je mogoče za pet do deset evrov dobiti že kar nekaj materiala in solidno podjetje si tako zlahka privošči svojo stran obogatiti z enim do dvema člankoma na teden. Po mojem skromnem mnenju je to bistveno boljša naložba kot so drage propagandne akcije, ki že v startu zgrešijo določen odstotek morebitnih strank, ker določen odstotek morebitnih strank pač ne mara propagandnih akcij!

3. Svojo spletno stran lahko obogatimo z blogom. Tako ubijemo dve muhi na en mah. V blogu (zakaj ostati le v ednini) nenehno dodajamo svežo vsebino, z njo nagovarjamo svežo publiko (številni blogerji se gibljejo predvsem v svoji blogosferi) in postavljamo povezave na svoje spletne strani (da, tudi tu je množina).

Še več. V svoj blog lahko povabimo tudi kakšnega gosta, ki bo namesto nas napisal svežo vsebino, mi pa mu uslugo vrnemo na enega od že znanih načinov: s povezavami, denarjem, svojim gostovanjem na njegovem blogu …

Verjeli ali ne, čeprav splet v tem trenutku še vedno držijo v rokah pretežno introvertirani tehnofriki, tudi tu velja, da je osebni stik najboljša osnova za posel. Iz preprostih dogovorov, kot so izmenjave povezav ali gostujočih objav se lahko sčasoma izcimijo zanimive in otipljive koristi. Primer takoimenovanega guest posta si lahko ogledamo tule.

Evo, zdaj sem se pa že razpisal. Bom še prihodnjič malo pojasnil koristi guest postov!

  • Share/Bookmark

Tags: , , , ,

En odgovor to “Kako pomembna je sveža vsebina?”

  1. [...] za splet Kako narediš, da te najdejo na spletu « V kateri spletni imenik se vpisati? Kako pomembna je sveža vsebina? [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !